Wednesday, August 17, 2011

"Saya memang suka sambal"

I believe millions of Malaysian heard PM Najib said, "Saya memang suka sambal" on TV3 Nightline about an hour ago.

It was caught on camera. He was aware of the media and TV crew attendance but like everybody else, he couldn't hide his likings.

He was attending a breaking fast hosted by the government's Chief Secretary Sidek Hassan. My family likes it, and we had a good laugh. I think those who watched it found it ticklish.

Nothing's wrong with that. It shows how our Prime Minister handles his protocol swiftly. We do not need protocol for functions like that!

Another thing. 'Sambal' is so common to Malaysians. The Malays love it. The Indians too. And so are the Chinese and other races. Even 'Mat Salleh' would like to try it.

Malaysians love it and there is no divide when it comes to eating it with nasi lemak, roti canai or rice. When it comes to 'sambal', Malaysians would not resist it. They are one.

Now we know what inspired Najib to introduce his 1Malaysia!

We also like your sambal laa, Najib!


14 comments:

sentil tembakau said...

ha ha ha ha ha!!!

i watched it too, jai. funny, esp when he couldnt wait to get the sambal.

i like it too. i like my PM!

penulis skrip said...

datuk najib bersahaja je bila cakap yang dia memang suka sambal. agaknya tv3 lupa nak potong bahagian tu atau sengaja biarkan.

ini menunjukkan najib memang berjiwa rakyat, dia macam kita juga. bezanya, dia yang jadi pemimpin kita.

memang tak patut ada protokol untuk majlis macam ni, takyah bawak bodyguard sampai sedozen.

pemimpin macam ni lah yang boleh diajak berunding!

Anonymous said...

jai,

one question - does rosmah make good sambal at home for her hubby?

kamalshah, seremban said...

aku pun gelak besar gak bila tengok nightline dan terdengar datuk najib cakap macam tu.

dia ni memang ok lah, kan?

sports abis!

sugumaran said...

the indians call it 'sambar' but malaysians, irrespective of race, call it a common name sambal.

i agree that food or things like sambal really make malaysians as one.

let's think of other things that could help a malaysian unity.

i like najib's 1malaysia

samad the bilal said...

mestilah sambal tumis sebab semua kaum suka memakannya.

kalau sambal tempoyak, sambal belacan, sambal lemak daun atau sambal budu, cuma segolongan kaum je suka.

apa pun, HIDUP SAMBAL!

Anonymous said...

selain sambal, apa lagi yang boleh menyatupadukan rakyat kita yang berbilang bangsa dan agama ni?

cubalah kita sama2 fikirkan. lepas tu bagitahu pada datuk najib.

masih di BH said...

ha ha ha.

ni pun jadi bahan kau jugak, ek jai?!

ok tu.

najib memang ok

Anonymous said...

if he loves sambal, he must loves indian girls also.

sorry.... hehehehehe

Mazidul Akmal Sidik said...

Bro, I have completed a documentary entittled 'Raya Bapa Merdeka', will be on air on the third day of Hari Raya, InsyaAllah at 1 pm.

Untuk rekod, Al Marhum Tunku Abdul Rahman juga meminati sambal dan ikan masin.

Hidangan wajib.

"Tunku tak suka kalau kita tumbuk sambil dan masukkan ke dalam peti ais. Tunku suka sambal fresh, lepas tumbuk terus dihidangkan," kata Salmiah Md Isa,

Salmiah, 60 tahun, bekas pengasuh anak Tunku, pernah menetap di kediaman rasmi Perdana Menteri Malaysia pertama itu, Residensi bermula tahun 1968.

jobo said...

bang,

watak selamba datuk najib itu rasanya akan membuatkan rakyat makin menghormati dan menyayangi beliau.

beliau memang berjiwa rakyat

Anonymous said...

i think he didnt realise the camera and mic were on him.

it shows him as a person himself, a leader and someone who we can trust

sophea lorong said...

i memang suka cara najib.

cuma i tak suka rosmah je!

auuuwwww!!!!

Anonymous said...

that's our pm. low profile and free from his protocol.

i salute him