Wednesday, February 16, 2011

3 hours with MCMC 'detectives'

I was interviewed for 3 hours at the MCMC yesterday (3.30-6.30PM) over my Sunday's posting 'Rais, you got the most powerful special officer'. I had to substantiate every para of the posting, in which I cooperated well.

The personnel in-charge was Mazlan Othman, MACC director of investigation. Nice, polite and tactful.

I believe the directive to call me up on a Public Holiday came from the top. However, it's okay for me. My ordeal in Baghdad in 1984 for taking a few photos in the street was the worst when the Iraqi police interrogated me for 9 hours! At the MCMC, I felt comfortable.

And so, I gave them the evidence which supported my story and it was confirmed that it came from 'inside'. Halfway, a MACC official called me for 'a date' to be fixed later.

I believe Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim didnt know about his special officer's activities at the MCMC of late. I am also convince he didnt sign any of those letters produced by the officer to influence MCMC board members to award the 1Malaysia netbook distributorship to 6 companies, of his and his friends'.

Where would the report go? AG chamber, I suppose! Anyway, its their job.

I will pursue this case. As of now, I'm really worn out...

18 comments:

Anonymous said...

It was a very nice idea! Just wanna say thank you for the information you have shared. Just continue writing this kind of post. I will be your loyal reader. Thanks again.alfred angelo

JomoSamaTuaran said...

Tahniah...sebab anda tidak terjun dari mana-mana bangunan tinggi. Hopefully..the truth will prevail.
Good luck....

tok mudim said...

3 jam? mau sengal punggong dibuatnya.

teruskan pendedahan ni bro. at least jadi pengajaran kepada pegawai khas yang ada agar jangan terlampau naik kepala

Anonymous said...

did they take you notebook? if not, u are lucky!

he he

a quarter said...

of course they have to be nice to you because they want info and evidence.

you are not a criminal.

i wonder how bukit aman conducts interrogation...

rebung said...

jeng jeng jeng!

sorang lagi kena soal siasat. dulu rocky, sekarang kau pulak.

hentikanlah usaha nak dedah orang atas ni. diorang pandai cover bro. walaupun semua orang kata salah, last2 dia jadi tak salah. macam mana dia buat, kita pun tak tau

gurkha said...

jangan bela rais la, bro. takkan dia tak tau langsung pasal kegiatan pegawai khasnya, lebih2 lagi aku dengar NA ni amat rapat dengan rais.

tak masuk akal langsung kalau nak percaya bahawa rais takda kaitan dalam salahguna kuasa pegawainya sedangkan semua laporan agensi di bawah kementerian akan sampai ke tangannya selaku menteri.

macam ada yang tak kena je dengan semua ni...

EYES said...

salam,

pegawai khas ni memang satu isu. ada menteri yang pasang sampai 10 pegawai khas hingga sukar bagi rakyat, terutama dari kawasannya untuk menemui menteri berkenaan.

pernah suatu masa dulu ada menteri (yang masih berkhidmat sekarang) memasang 20 pegawai khas.

apa bidang kuasa pegawai khas, selain daripada membantu meringankan tugas menteri?

Anonymous said...

tabik la NA ni. berani orangnya!

ada lagi ke pegawai khas yang macam dia ni?

Anonymous said...

agree with jomosamatuaran.

lets see the result of your posting. if rais or his officer is wrong, they will have to face the axe!

cleopat said...

are u for real?

it was public holiday, bro. why cant they chose another day to call u up?

Anonymous said...

some special officers are nuisance, going around as generals to their bosses but they did nothing, not even t bridge their bosses with the grassroots

old folk said...

agaknya berapa gaji pegawai khas?

2 ribu? 3 ribu? memang la tak cukup.

tapi apa salahnya kalau bos bagi dia projek. cuma janganlah terlalu besaar punya!

Anonymous said...

teruskan jai. ni kerja mulia dalam hapuskan penyalahgunaan kuasa.

kalau ramai lagi pegawai khas macam ni, boleh lingkup bsnes orang lain.

bloombug said...

rais must conduct his own investigation, instead to leaving it to mcmc or possibly macc.

since NA is close to him, he should know... unless there are things to cover

Anonymous said...

aku tak heran kalau org2 keliling rais mcm tu... memang dia org tu semua sombong, very demanding nak tunjuk power.. pernah satu masa dulu rais datang ke tanjung agas di muar ada function dan mb johor datuk ghani pun ada sama. dalam satu persembahan kanak2 tari zahpin, ada org media nak ambil gambar tapi kena halau dari org2 media rais. dia suruh org media JANGAN BLOCK VIEW RAIS.... hei, yang dia halau to org media, dia tu sapa? Lepas saja majlis tu sepatutnya ada press conference tapi aku pentik jari dan bagi tahu kat kawan2 media .. belah saja.... semua belah melainkan RTM.... aku rasa Rais perasaan kejadian malam itu sbb tak ada PC dgn media.. ini Rais kena amik tahu dan perbaiki....

Anonymous said...

Betui ke? Zaman S46 dahulu ...Rais ini punyalah baik....

Anonymous said...

Allah bless all whistle blowers. Perhaps it's time to reward them on earth as well.