Sunday, October 10, 2010

You are a Home Minister, Hisham!!!

Home Minister Hishammuddin will have an audience with the Sultan of Johor on Tuesday over an article written by Hindraf's P Waythamoorthy in the news portal Free Malaysia Today on October 7.

Moorthy who fled overseas had questioned the position of the Malays and Malay rulers in a posting on the website. Many felt his statement was to create hatred towards the Malay Rulers and to dupe the people's thinking.

What Moorthy wrote is secondary now. However, the ministry's 'a little late' action should be put to question. Yes, we are talking about the Home Ministry.

I think Hisham needs a special task force to monitor all blogs, news portals and other news medium the moment they hit the cyberspace. Sensitive matters such as postings by Moorthy and others like the Namewee case must be attended to immediately and not a few days or a month later.

A deferred action would lead to a public uproar. Racial sentiment will flare again. Hisham is always seen acting 'too late', especially on Namewee who is now free to go on with his concert in Johor Baru later this month.

There are things which Hisham himself can decide there and then without having to refer it to the police. A Home Minister is someone who can take prompt and drastic decision (depending on the circumstances) to contain subversive elements like that from taking a spread. The police can come later.

However, Hisham had never even once taken such an action. He normally will wait for the police or reporting it to the Prime Minister first. And by the time police begins investigation, the damage has been done, and the whole nation erupted with fury.

Come on, bro. You are a Home Minister, not an Education Minister anymore. Your portfolio warrants you to be strict, tough, stiff and willing to take pre-emptive measures. Or you just dont know what your real responsibility is and how much power is vested in you?

Dont be afraid if you are not popular for being a 'no-nonsense' minister as long as the country is put to order. Some crooks are popular too! So, be a man and you would be appreciated!

32 comments:

bogeyman said...

bujai,

he didnt act on moorthy because he didnt want to offend hindraf

he didnt act on namewee because he didnt want to offend the chinese

he didnt act on the utk ambush on the former sultan of kelantan because of his close relation with tengku faris

he cannot take pre-emptive measures because his hands are tied.

he cannot be stiff because he is soft

nobody can be a good home minister if he got to take care of everybody.

is that clear?

Anonymous said...

he is only fit to hold the sports and youth portfolio.

ex-KDN said...

benar.

seorang menteri dalam negeri perlu berani bertindak dan menggunakan kuasa yang ada padanya demi memastikan keselamatan dan ketenteraman awam dipelihara.

mengambil tindakan yang agak lambat dan teragak-agak bukan saja akan mengeruhkan keadaan, malah akan menjejaskan usaha mengawal anasir tidak diingini daripada merebak ke seluruh negara.

memang benar, kita perlukan polis untuk menyiasat. bagaimanapun, dalam keadaan tertentu, menteri dalam negeri boleh mendahului perdana menteri dan pihak polis dalam membuat keputusan yang baik demi keharmonian negara.

hisham perlu banyak belajar...

lang tengah said...

saya setuju yang hisham boleh mengambil tindakan pendahuluan sebelum meminta pihak polis menanganinya.

tidak ada siapa2 ke yang boleh memaklumkan hal ini kepada beliau?

insight said...

ni mesti kena kaw2 punya daripada baginda sultan johor ni.

lagi satu, keluarkan arahan agar concert namewee tu dibatalkan je selagi kes dia belum selesai.

tu pun susah ke?

Anonymous said...

Kris sudah masuk sarong. Mungkin sudah di simpan di musium pulak. Apa nak di kato!

Cucu said...

How do you rate Hisham against previous Home Ministers? Say guy like King Ghaz?

Wake UP! said...

Act now because if not Hisham, you will be one of the reasons why the Malays reject UMNO, because of a non performing minister like you.

dah lama dah! said...

jai, aku rasa hisham ni ok, boleh buat keje.

tapi para penasihat dia yang dua tiga orang tu semuanya hampeh, terutama sorang datuk tu.

hisham perlu employ orang yang bukan oportunis sebagai penasihat, bukannya yang suka mempergunakan dia!

concern citizen said...

a nation is not under a prime minister or president but under the power vested in a home minister.

should anything goes wrong to the nation, a prime minister or president would be functionless.

hisham should grow up by now. home minister portfolio is not liike any other ministries. it caters to the stability dan peace of a nation.

if he is indecisive, it will cost the whole nation

kalashnikov said...

bro,

i notice you have been hitting at him frequently of late but it is good.

hisham has a bright future in politics. however, he got to take it from people like you who reminds him all the times about what he should actually do for himself and for his position.

he must not take you lightly either.

Anonymous said...

He has no 'Ball". I hope The Sultan will give him a slap so that he willl do his performence properly.

Rasputin Beliong said...

In Hisham's case, he must have been fooled by the misnomered ministry. Shall we assist him to understand the function of the ministry by renaming it the Abide-by-the-law-or-we'll-give-you-hell Ministry? And should he still fail to understand, we could call for a moratorium on the applicability of our constitution and laws during Hisham's tenure as Home Minister if his cousin still feels Hisham is indispensable.

atanjamilselamat said...

Hisahm dah byk belajar dari menteri KDN yg lalu, lihat saja apa yang sudah berlaku dulu2 . remember musa hitam, king ghaz, and even tun. Hisham is doing okay ... tak payah nak kasar2 sangat utk jaga keselamatan... orang malaysia terutama wartawan ada masalah lain. Ustaz kazim selalu sebut ... buat lebih salah, buat sikit salah! kawin cepat salah, kawin lambat salah, anak sikit salah anak banyak salah. jadi semuanya salah . apa yang betul?

p/s: tapi ada wartawan hiburan kat MM asyik tulis kisah artis tak layan wartawan MM...ala mak ooiiii... tak ada ke cerita lain yang MAJU sikit.

Anonymous said...

His future is bright but elsewhere. Not as a Malay.
Should he want to please the Non Malays ...go ahead .Do not call your self a Malay. Project your self a non Malay.

We Melayu felt very much ashamed the moment he was blasted by the non Malays regarding the Kris issue , he went round apologizing like anging takut 'ekor bawah kangkang '. Apa punya Melayu ni.Tapi kita faham bahawa Hishamuddin nak jaga populariti dan kedudukannya.

DS Najib harap ambil perhatian.

Anonymous said...

eggless home minister

half past six home minister

balless home minister

they all mean the same

Pemerhati said...

Hisham should go for the sake of the country!

eddy said...

Bro, Hisham does not have what it takes to become a KDN Minister, how could you expect anything tough of a politician who unsheath the kris in an UMNO assembly and then apologise for it later after BN lose ground in the last GE12.

I hope he does not have any ambition to become our PM, because he sure as hell does not have what it takes to become a Prime Minister. I hope DYMM Tuanku Sultan Johor gives some really good advise.

Hisham should shape up, or ship himself out.

Anonymous said...

Salam Jai,

Sudah jelas terbukti Hishammuddin tidak mempunyai keupayaan dan kemampuan untuk melaksanakan tugas dan tanggungjawabnya sebagi Menteri Keselamatan Dalam Negeri.Beliau tidak mempunyai keberanian dan ketegasan serta kecekalan untuk memikul tanggungjawab yg berat dan amat mencabar yg memerlukan kekuatan peribadi yg unggul dan semangat kejantanan yg berbisa.

Hisham tidak ada sifat itu semua.Sifat penakut,bacul dan dayus tertonjol apabila beliau bertindak memohon maaf kerana mencium Keris,sedangkan beliau sepatutnya mempertahankan tindakan itu dengan segala kekuatan dan semangat wira yg sejati.

Demi untuk menyelamatkan bangsa dan negara Hishamuddin perlu dinyahkan dari Kementerian KDN sekarang juga dan tempatnya digantikan oleh seorang menteri yg betul-betul berwibawa,berani dan tegas seperti Dato' Mukriz.

Askar Tua

Fikir Tajam said...

Hishamuddin has no balls

tebing tinggi said...

"Many felt his statements'hidraf' was to create hatered towards the Malay rulers and to dupe the people thinking".
The problem is Hishamudin dosent think so and I think Najib are equaly resposinble ,and this is not the first time ,watiamorty are not the only person making serious provocation towards the Malay Sultans and the Malay that failed to be acted upon by the KDN.
What are the ajenda behind 'letting it be action',only Hisanuddin and Najib knows the answer.


1sekolah>1bahasa>1Malaysia

yong chong kai said...

agree. hisham must wake up and use the power given to him as a home minister. ignore what people say as long as your action is right. put national security as your priority. if you are not popular this way, you will become very popular for keeping the house intact

Anonymous said...

kementerian dalam negeri amat penting, malah boleh dianggap sama tarafnya dengan jabatan perdana menteri.

bukan calang2 manusia boleh pikul jwatan ini.

hisham patut rajin belajar dan bertanya. jangan terlalu berlembut.

odd rider said...

najib should switch hisham's portfolio.

if not, the country will be in a big mess!

kelambu putih said...

nak jadi menteri dalam negeri, perlu berani buat keputusan, tak berat sebelah dan perlu brutal sikit. ini semua untuk kesejahteraan negara dan bukannya untuk melindungi satu kaum atau satu pihak saja.

hisham perlu tegas buat keputusan. dalam keadaan tertentu, dia perlu buat keputusan sendiri sebelum polis dan pihak lain boleh campur tangan.

kalau asyik nak rujuk kepada perdana menteri dan polis sebelum bertindak, maknanya hisham takda kuasa langsung sebagai menteri dalam negeri!

Anonymous said...

baginda sultan johor tengah murka tu, hisham.

baik2 sikit. kang tak pasal2 kena amaran kang.

satu lagi, haramkan konsert namewee di johor bahru bulan ni.

monster said...

yes. u are a home minister, hisham, not an imam or a school teacher!

if you are not firm, how to manage such an important ministry?

Anonymous said...

apa sahaja yang di komen dah tidak memberi apa-apa erti, kerana Beliau terbukti gagal menjadi seorang Menteri Dalam Negeri. Sebagai seorang Menteri di KDN, sifat-sifat yang beliau miliki, perwatakan, tindakan-tindakan tidak langsung membayangkan bahawa beliau adalah seorang Menteri KDN. Oleh itu tak perlulah kita hendak berharap lagi dengan cucuk Datuk Onn ini ianya buang masa sahaja, memang terbukti gagal, disini bukan dia sahaja gagal, malah Datuk Najib juga gagal untuk mengenal pasti seorang menteri yang layak bertanggungjawab di KDN. Tanggungjawab KDN teramatlah berat, keadaan keselamatan Dalam Negeri adalah dibawahnya! preventive adalah sebaiik-baik solution berbanding dengan baru nak perbaiki setelah ianya hampir musnah.

Anonymous said...

didn't he ever learn from BUSH, from the war against terror?

he never heard of PRE-EMPTIVE measures?

he didn't watch any of those american/west against arab muslim movies....

Berita dari gunung said...

There was extreme seriousness when he warned his officers. He could do the same towards moorthy.

Anonymous said...

I'm a melayu and I am not ashamed of that. Thats my roots. Melayus, u can find them all over the world, belum lagi melayu malaysia bila merantau merempat di negara orang.Let them be sea farers, sailors,academicians,professionals we're still able to be independent n live respectfully. Ada lu orang pernah tengok melayu kutip tong sampah cari makan, atau tidor di kaki lima di negara omputih?Siap pakai kot lagi wa cakap lu! Bila dia orang mai sini , sanjung tinggi sebab apa , pakai kot , bayar us dollar, british pound, tapi sapa tau, mungkin kerja conductor di atas tram(public transport) If u wants to know my age then I've lived thru all the prime ministers of Malaysia and I can choose which is the best due to my experiences.Kalau kampung halaman sendiri pun tak bolih nak kawal akibat nya musang berjanggut akan bermaharaja lela. Hakikat nya jangan di lantik melayu yg mengambil mudah tentang kaum nya sendiri.Semangat kental, jiwa melayu and above all , we dont inherit the seat of power becos of ur nenek moyang,no one can stake a claim without performing , it does not come on silver platter. thats zaman dolu dolu zaman melayu kuno, zaman sekarang kaum melayu dah pandai memilih, zaman cyber lah konon, even than cyber world can act as "Si Kitol". Great leaders of Malaysia have gone thru tested times,ISA's, sidelined, incarcerated,sacked, ridiculed,cold storaged. Power is not inherited but earned thru courage and dilligence of undivided duties to your nation and race. Read the constituition, even the fine prints n do ur duties without fear or favor. Kalau susah sangat jumpa "the grand old man" the Sifu he"ll show u the ropes, that man got guts.If u dont know seek guidance to the orang lama.

Anonymous said...

he is still reeling from the aftermath of the keris waving incident

the tsunami repercussions are being felt even today

that sensitive race just cannot forgive him or willing to let him forget his "darah pendekar" episode

coz they are afraid of their own shadows