Wednesday, October 27, 2010

Galas: 'Tak payahlah bloger bloger ni!'

Around 3pm in Gua Musang, I met an Umno Supreme Council (MT) member, had a chat with him for a few minutes before he dropped a bombshell: "Tak payahlah bloger bloger ni!" He was smiling when uttering that. I hope he wasnt too serious with his words.

I sent a text message to fellow-blogger Parpukari and his immediate response was, "Biar betul, bro!"

Betullah!

The MT member saw me with a few Kemas workers and said, "You pun ada ke?" So, I went to him, shook hands and said I came a day before the nomination day and was putting up at Taman Wangi (developed by Kesedar).

"You masih dengan Business Times?"... and I said no, adding that I came as a blogger with some other bloggers, just to help out the government in the by-election. I even told him we have been to almost all by-elections since PRU2008.

"Ramai buat kerja ni, tak payahlah bloger bloger ni!" was what I got. Disgusted and humiliated, I left.

Parpukari also SMSed me this: "Kenapa tiba-tiba je diorang ni benci sangat kat bloger ni, bro? Apa yang kita dah buat?"

Yes, what have we done to deserve such a treatment? Why do some leaders whom we support despise us?

22 comments:

Anonymous said...

"what have we done to deserve such a treatment? Why do some leaders whom we support despise us?"

baca lah blog parpukari... inikah perangai 'blogger UMNO' ??

bronx said...

join the club dude.

Kelab Habis Madu Sepah Dibuang.

CodeNameSomaliPirate said...

Salam,

5 negeri terlepas kepada pembangkang kerana penangan media baru. Itu pun ahli MT ni tak mahu sedar. Siapa dia agaknya...

Anonymous said...

Kenapa tak sebut saja siapa MT UMNO tuh. Warlord UMNO memang masih hidup dizaman batu, kepala batu, nanti tersungkur di atas batu, pun tak sedar juga....

Kura Sri Layang said...

Teringat pepatah Melayu, "Pinggan tak retak, nasi tak dingin...."

Macam tu punya orang masih ada kaaa???

Anonymous said...

cari nahas la ni

Anonymous said...

Salam.Who's that bloody MT?

Anonymous said...

Please related this to PM and DPM, i'm sure that bastard is Rais machai.

Godisuno said...

sombong tu UMNo tu. patutnya welcome mana-mana bantuan yang nak di bagi.

Anonymous said...

maknanye dorang ni masih tak sedar diri.

Anonymous said...

APA LA KORANG NI. DAH DIA KATA TAKYAH BLOGER, KORANG MENYEMAK PLAK KAT SANA.

BALIK JE LER!

kaki ayam said...

in some countries, the govt takes into account positive proposal and idea put forward by bloggers.

however in malaysia, bloggers are still treated like shit!

kaki ayam said...

in some countries, the govt takes into account positive proposal and idea put forward by bloggers.

however in malaysia, bloggers are still treated like shit!

Anonymous said...

jai, siapa ahli mt tu? dia nak kena macam hisham agaknya.

jangan tunggu, belasah je!

tebing tinggi said...

The answer is simple,UMNO masih tak berubah dan tak mungkin berubah sehinga diubah.


1sekolah>1bahasa>1Malaysia

Bozo said...

tolong sebutkan saja sapa MT tu. Buat apa simpan2.

You got nothing to loose after all.

I gerenti, itu macha tarak baca blog punya orang. Kalu baca, baru dia tau the big impact bloggers had done to them.

Lagi satu, i menyampah benor tengok orang politik pi cat rumah orang lah, tolong goreng roti canai lah.......sungguh tak real.
Jamban rumah sendiri pun panggil orang tolong catkan...perrrh!! Pi introduce diri dah le. Bozo punya olang.!!!

Anonymous said...

Sebab rupa rupanya korang kaki pow dan kejar projek. Blogger dah jadi cam UMNO. Thats a fact.

Anonymous said...

Sigh...they will never change. That is why I won't be going there to help even though Gua Musang was my base for 20 years. They don't deserve to be helped.
Pak Tua

Anonymous said...

Ngapo sms Parpoo je, blogger Bujai? Apesai tak SMS Rocky ke, Big Dog Ke, A voice Ke????? Depa smua daa tak layan kot!!!! Mungkin pasal kes Rais tu laaa. Dengau ade Blogger berpaling tadah.

Rai' mi'.

Anonymous said...

ini lapangan media untuk berterus terang. no tapis-tapis.. bila kena hantam susah pulak nak menangkis, sebab banyak teguran tu tak banyak sikit, betol-betol belaka. itu sebab depa semua naik fening dan frust bro.. semua pun mau cari makan maa, anyway bila cahaya ekonomi ni nak betul-betul cerah..? asyik sibuk berpolitik je..

Anonymous said...

Nazri Aziz kot.

Ini lah sikap Pemimpin UMNO.
They know its bye bye for them in the next GE.

Anonymous said...

Dia orang fed up dengan blogger pro UMNO yang bukannya boleh membantu, sebaliknya membinasakan. Contohnya Parpu Kari basi tu...

sri hartamas