Friday, October 1, 2010

Anti-bloggers minister hosts Raya open house today

Posters and buntings about it are all over town, at almost all lamp posts. It looks more like an election campaign. All carries his picture.

Who? It is Home Minister Hishammuddin Tun Hussein. The posters and buntings were about the ministry's Hari Raya 'Bersama Rakyat' open house which takes place today from 3pm onwards at the Police Training Centre or Pulapol, Jalan Semarak.

Impressive work but foolish at the same time. I dont think Hisham should subscribe to such a method to 'advertise himself and the ministry'. Even Prime Minister Najib's open house in Pekan the other day did not take such an approach.

I am not sure whose idea was it but it must be from one of his irrelevant advisers. They thought it was the best way to promote this 'anti-bloggers minister'.

However, I would like to attend it. Hope bloggers too...

15 comments:

polar said...

bloggers should stay away lar. why attend?

sooner or later, he will have to recognise bloggers role in politics and development

anchorman said...

i saw it too. at first sight, i thought a new circus will be in town...

Anonymous said...

dia ni memang ada cita2 nak jadi macam pm atau lebih daripada tu.

tapi dia sendiri takda kredibiliti nak sampai tahap tu.

pandai cakap je tapi tak pandai buat

pretty boy said...

HA HA HA HA HA!

MEET THE CLOWN HISHAM! he wanted to impress but makes others depressed instead!

masih di BH said...

jai,

apa salahnya kita pergi demi semangat aidilfitri.

kesian lak kalau tak ramai orang yang pergi, nanti dia merajuk tak baca blog kau lagi... heheh!

Anonymous said...

hishamudin aun ke?

Anonymous said...

this menteri amaran dalam negeri got a high taste in politics, aspiring to become the next prime minister of malaysia.

but he got no pm values like his late father.

i think if his father is still alive, he will cry for his son!

owie said...

bro,

penasihat yang dia hire semuanya tak berguna, hanya tau bermuka-muka dengan hisham. takda idea bernas diberikan kepadanya hingga menyebabkan hisham menjadi makin tidak popular di kalangan rkayat dan ahli umno sendiri. jadi, jangan marahkan dia jika terpaksa guna cara ni untuk majlisnya

Anonymous said...

menteri paling sombong dengan blogger

kalau nak celebrate hari raya, dia kena ziarah satu2 rumah blogger dan mintak maaf kerana sikap angkuhnya

Anonymous said...

Ini amaran dan amaran..aku bagi amaran terakhir dan terakhir..bloggers tidak dibanarkan datang dirumah terbuka aku

aku yang benar
Menteri Amaran Dalam Negeri Pasir Sebutir.

Anonymous said...

Habis semua pekara nak kutip kira... org ajak makan free dgn semangat aidilfitri pun bising, pergi ajelah...dah nama MENteri KDN, x kira parti kita pergi je.. inilah sikap org kita. PHD x habis2.. Ingat satu.ALLAH penentu segala-gala nya. Biar Hisahm ke, AI ke LKS ke nak jadi PM tapi ALLAH SWT x benarkan maka x jadilah....

tak suka hisham said...

hehehehehe.... lu memang berani bro.

apa pun, gua sokong lu punya opinion. hisham memang tak suka blogger dari dulu lagi. dia cuma suka pada mediam arus perdana.

takpa bro. biarkan. dia ingat dia boleh selamanya menolak kepentingan blog pada zaman ini.

aku dengar dah dua tiga kali pertemuan diatur antara dia dan blogger tapi satu pun tak jadi sebab dia sendiri yang tolak.

lantak dia laaaa.... kan?

Anonymous said...

u forget an important fact that hisham got his cousin (the pm) behind him. so, whatever he does will not affect his politics. najib will forever protect him

Anonymous said...

masa depan politik hisham banyak bergantung pada dua faktor - najib dan media/blogger.

kalau najib ingin terus mempertahankan sepupunya ini, hisham akan bernasib baik.

bagaimanapun jika hisham terus tidak mendapat tempat di hati rakyat dan media/blogger, najib pun akan terpaksa membuat keputusan demi kepentingan masa depan politiknya(najib) sendiri...

mr kudita said...

jai, i went to his open house at pulapol.... not too many people and one or two bloggers.

the banners and buntings should have easily pulled tens of thousand of people... but it failed!