Sunday, August 8, 2010

You say yes, I say no

What a farce. While the DAP is holding on to its view that the rights and privileges of the Malays/Bumiputeras should be abolished, its sparing partner in Pakatan Rakyat thinks otherwise. Pas says such rights and privileges should be retained as the Malays make the major bulk of the poors.

Its president Hadi Awang said what DAP Member of Parliament for Petaling Jaya Utara, Tony Pua was absurd and cannot be accepted (read here).

In his proposal to the Selangor PKR government, Tony said it is time to abolish the Bumiputera discounts for purchase of houses costing more than RM500,000 and commercial properties costing more than RM2 million.

Looks like the political pact is having some loosen screws. While one says yes, the other says no.

That reminds me much of a Beatles song 'Hello, Goodbye'. A few lines which I remember are 'You say yes, I say no... you say high, and I say low, low low... You say goodbye, and I say hello..... hello hello, I dont know why you say goodbye I say hello...'

Nice song... and I think Kit Siang, Guan Eng, Nik Aziz, Anwar, Tony, Hadi and others should find a fine day for a karaoke session. Hope they like this song...

17 comments:

wan wang said...

pas and dap are actually at odds, alaways but they have to pretend it for anwar ibrahim.

when anwar goes to jail again, this two parties will part for good.

mark my words, bro bujai!

samdol UK said...

haaaa...ajak diorang ke crown princess, ada karaoke baik punya kat situ. aku pun booleh sponsor bilik, rm70 je satu jam.

Anonymous said...

the only thing that anwar taught them is, u bend down, i screw u!

pro-PKR said...

tolong jgn kutuk.

sedarlah sikit bujai, umno pun tgh nazak. masalah dalaman parti sukar diatasi.

setidak-tidaknya pas dan dap cuma berbeza pendapat di segi ni je, bukan hal lain.

kalau pakatan rakyat pecah pun, pas dan dap akan kekal utuh, tak macam umno yang kian hari makin rapuh!

Anonymous said...

memang dah agak. dap anti melayu, pas pulak tetap menebal semangat melayunya.

jadi, macam manalah dua parti ni boleh bergabung dalam pr. cuma faktor pkr je yang masih satukan mereka.

lambat laun, bungkus jugak

anti-dap said...

tony pua thinks he is championing the right issue.

one of these days, he wont able to move around the malays...

vincent said...

beatles?

i like d song also, bro.

imagine hadi and tony pua singing it together!

pedang terbang said...

tony pua memang sial. dia ingat melayu ni boleh dipijak kepalanya. tengoklah nanti. kalau dia ingat melayu ni lemah dan dapat bersabar lama, teruskanlah!

demang said...

patut adakan debat terbuka di antara hadi awang dan tony pua ni. biar penyokong kedua-dua parti nilai sendiri. rakyat dari parti lain pun boleh tengok sendiri gelagat mereka. siapa menang atau kalah bukan soalnya. yang penting nak dengar apa hujah mereka. kalau tak kena gaya, kat situ gak diorang ni boleh tumbang!

Anonymous said...

kepada dap dan siapa saja yang cuba persoalkan hak melayu - tolong jangan cetuskan kemarahan orang melayu, buruk padahnya nanti!

erlangga said...

its a nice song bro, esp the part 'u say stop, and i say go, go go...'

i think the beatles composed that song for hadi and tony

drebar bas said...

hidup pas! hidup hadi awang!

CTN said...

muhyiddin puji hadi sebab dah ada tanda2 umno dan pas akan brmuzakarah untuk perpaduan melayu.

baguslah macam tu. apa pun yang berlaku di antara pas dan umno, yang pentingnya kedua-dua pihak sekata dalam mempertahankan hak melayu dan bumiputera.

kita boleh berbeza ideologi dan politik tetapi kita masih tetap MELAYU!

lim brady said...

come on la u malays!

lets be true malaysians. lets compete in the open market, healthily.

our ancestors are long gone. tne present generation of malaysians are born and brought up in this country.

if the malays talk about privileges, other malaysians too deserve it!

kacang hantu said...

hoi samdol UK,

kat crown princess tu untuk cheapskate je. cari la tempat yang mahal sikit, beb!

apa la punya low class kau ni

Anonymous said...

anjing dengan kucing mana boleh hidup bersama.

Anonymous said...

kenapa masih ada gambar adik PM? apa makna dan muslihatnya?