Monday, July 12, 2010

Suara Keadilan defies suspension

Parti Keadilan's newspaper 'Suara Keadilan' has defied government suspension, imposed about a week ago. Its latest issue hits the news stalls as usual, without any delay.

The Home Ministry, in monitoring the paper, did not take any action. One of its senior officials, when contacted by phone today said the ministry is yet to consider other optional measures to curb the paper from circulation.

The Mnistry recently suspended the publication license of Suara Keadilan, the weekly newspaper of the Opposition party, after it ran an article that claimed the state-run land development agency was in grave financial peril (read here).

However, the party distributed 100,000 copies of the paper to newsstands over the weekend by exploiting an apparent loophole in the law, said editor Dzulkarnain Taib.

Two other newspapers belong to the Opposition also failed to obtain the printing permit recently.


20 comments:

blogenstarz said...

In Malay....
"... SUPER KURANG AJAR...."

SMSJ77 said...

jai,

i am of the opinion that there was nothing wrong with the reports by suara keadilan which led to the govt suspending its circulation. i think the report was fair, except that it was shooting at a govt agency.

if the govt wants to resort to closing the opposition newspapers, better close all of them.

in fact, roket is more hostile towards the govt compared with suara keadilan.

when pro-govt newspapers and other media are fond of bashing up the opposition, why cant the govt be sensible a bit to accept it from the other side?

are we becoming like singapore?

Anonymous said...

NOT FAIR!

NOT FAIR AT ALL!

IF WE CANNOT TAKE CRITICISM, DONT RULE LAAA!

usin begok said...

chisss.... main2 ke suara keadilan ni!

kementerian dalam negeri pun main2 ke, suka ati je nak gantung paper orang lain?

kawan rosmah said...

better ban it.

they are too much, a lot of lies for anwar ibrahim

al-falak said...

biarlah diorang dengan suratkabar diorang. suratkabar yang sokong dan menipu untuk kerajaan pun banyak. akhbar dan media massa arus perdana pun dah banyak yang COVER kerajaan dan pemimpinnya. jika akhbar nyamuk pembangkang macam suara keadilan ni pun kerajaan nak tutup atau sekat, jadi isu besar pilitik pulak nanti. takkan usik sikit pun tak boleh. at least kita boleh siasat dakwaan akhbar tu, betul ke tidak agensi tu rugi. kalau betul2 rugi, siapa yang rugi kelak?

karipuley said...

this is the only thing hisham is capable or, beside issuing out warning to the media.

stupid minister!

Anonymous said...

ban star for playing religious issue

ban china press for the same issue

ban sin chew for being racist

ban tv3 for playing too much balls!

pelesit said...

bang,

apa nama menteri dalam negeri tu? hishamkemutdin ke apa!

dia kemut semua dasar kdn untuk diri sendiri ke?

dengar2 ada hajat nak jadi pm suatu hari nanti. berani ke dia lawan muhyiddin?

Anonymous said...

that's what our govt is all about. we cannot play corporate sentiment also.

what la like this!

gembo said...

saya cadangkan supaya diharamkan terus suara keadilan ni. lagi lama dibiarkan buat suka ati, lama2 nanti ada pulak laporan hisham dah kawin lagi satu!

pro-PKR said...

niamah!

nak kontrol semua ke?

umno terengganu huru-hara pun hisham tak dapat nak control!

Anonymous said...

what a joke!

so many things happened when hisham is home minister.

ahli umno nak keluar said...

sikit2 nak haram, sikit2 nak gantung, sikit2 nak tutup.

lama-kelamaan besok takda siapa beli suratkhabar dah sebab semua laporan akhbar media perdana hanya menyokong kerajaan dan memuji kerajaan. takda langsung berita yang tak baik pasal kerajaan.

rakyat makin bosan dengan pembohongan akhbar arus perdana ni... cakap besar, lancau kecik!

Anonymous said...

hisham, lu tunggu la bila anwar berjaya bentuk kerajaan...

labisman said...

is this the government we support?

they should investigate whether the allegations made by suara keadilan can be substantiated, instead of suspending it.

Anonymous said...

lucky the govt can accept the truth about sime darby. otherwise all newspapers will be banned

Anonymous said...

jai, bila hisham nak jadi PM. senang aku nak migrate ke mana2. boleh huru-hara negara kalau orang macam dia jadi pm atau tpm

pokai said...

kalau nak ikutkan, banyak lagi akhbar, termasuk arus perdana dan blog yang hentam agensi kerajaan tanpa usul periksa, takda tindakan apa pun.

hisham ni saja je mengada-ngada nak kenakan suara keadilan. aku pun sokong kerajaan gak tapi tak sokonglah tindakan yang macam ni. nanti kerajaan gak yang kena cerca dek orang ramai

Dr Rita Coolidge said...

what a bastard party!!!!
from a bastard leader..aka BABi..(brader anwar b ibrahim.)..

i really miss during dr M era..he is strict..and the result is the country that time was in harmony..
leader must be FIRM in action..not a bapuk or pondan jalan melenggang..