Sunday, June 6, 2010

Dungun Umno chief is 'BIADAP!'

I dont care if Dungun Umno division chief Dtk Rosli or his cybertroopers like 'Dato' Hambali Latiff and others or even Trengganu Mentri Besar himself get annoyed by this statement - that people like Rosli are the ones who will plunge Umno into major crisis prior to the next general elections, thus will guarantee the Opposition to wrest power in his division and also in the State.

His remarks and attitude will also make the Malays to stay away from Umno for a long, long time. Even those are already members would either opt to quit or not to vote for Umno again.

"YB kalau takda duit, kalau miskin, tak payahlah jadi Ahli Parlimen...". (YB, if you dont have money, if you are so poor, no need to be a Member of Parliament...)

This is what he chided Dungun MP Matulidi Jusoh during a function in Trengganu last week. MB Ahmad Said was there and I believe Ahmad heard it. Others may have heard it too.

So, you are already filthy rich after becoming a 'wakil rakyat' for one term. Why only for a term? You already got a big bungalow, a fleet of cars and plenty of cash to make you a king in Dungun. That's alright. Since you are the Umno chief, you are of the opinion that all Federal and State projects must go through you.

The manner you treat your own deputy gives the impression that the MP job MUST be yours and for being poor, Matulidi is not fit to become a 'wakil rakyat'. You are painting the picture that Umno is a party for the rich and famous. So, go talk to Umno President Najib Tun Razak or his deputy Muhyidin Yassin about it. Suggest to them to regulate that in the party's next assembly. Who knows, your money might win you a higher position in Umno.

And for Najib, Muhyidin and other Umno leaders - you may keep people like him if you may. Let us see the result pretty soon.

If Umno harbors so many division chiefs like this, I dont mind leaving the party or being sacked.

36 comments:

kluangman said...

Tindakan tatatertib wajar di ambil ke atasnya, apalagi disaksikan sendiri oleh MB.

Tetapi apakah ini mungkin Berlaku, dengan Hishamuddin sebagai pengerusi Perhubungan Negeri, tindakan itu amat tipis, sekadar 'AMARAN'.

Anonymous said...

Nampaknya, Najib dan Mahyuddin GAGAL memberitahu pegawai pegawainya apa sebenarnya yang PERLU dimiliki oleh seorang wakil rakyat.

Wake UP! said...

Kenyataan yang bodoh. Apakah ahli Parlimen yang kaya itu ada turun padang membantu penduduk kawasannya yang miskin?

Kalau tak buat, tak payah cakap banyaklah.

Cakap tak serupa bikin. Podah!

A Voice said...

Buat apa ko sibuk main situ, bro.

Politik tak masuk akal.

Permainan tak ada pengakhir. Dendam tak sudah.

stone said...

if he really have said that, umno must take action against him. this is far too much!

salihin, paka said...

not another story about this idiot. i heard so much about him, most of which are his wrongdoings.

why must ahmad said tolerate a person like this? why must umno leadership keeps numb about it too?

umno terengganu is already in disarray. somenone like him may jeopadise the party

kuswadinata cheng said...

bro,

umno leadership will not be bothered by this kind of things. they always leave it to the state umno cheif to settle itu. however, many say the mb is rosli's best friend. latest, if i am not mistaken, ahmad said gave him a road project in dungun worth about rm20 million. cha bey liau laa that man!

ex-journo said...

jai, apa yang kau dapat dari matulidi? dia memang miskin... hehehe!


kawan je la dengan rosli bedebah tu!

buat apa kau nak jadi hero pulak!

Anonymous said...

najib! SACK THIS GUY!

tekukur said...

sdr,

rosli bukan seorang saja ketua bahagian yang merosakkan parti. ada ramai lagi.

cuma selama ni tidak ada siapa berani dedahkan kepincangan seperti ini di dalam akhbar atau blog. semuanya takut.

ketua bahagian seperti ini memang berkuasa dan dia sendiri merasakan seluruh bahagian, termasuk ahli umno, adalah miliknya seorang. apabila timbalan atau setiausaha bahagian dipilih sebagai calon wakil rakyat, dia akan cuba memintas segala peluang yang ada serta berbuat sesuatu untuk memburuk-burukkan nama baik wakil rakyat berkenaan.

tidak hairanlah umno sebagai kurang disenangi oleh orang melayu sendiri. apatah lagi mereka kini ada parti politik pilihan seperti pkr dan pas.

majlis tertinggi umno perlu mengambil kira laporan dan pendedahan seperti ini. eloklah disiasat segera sebelum ia menjadi barah yang boleh meletup dan membinasakan umno sesebuah cawangan, bahagian, negeri atau negara!

X-BH said...

jai, lepas ni hambali akan belasah kau dalam blog dia lagi. dia kan ke kawan baik ahmad said dan rosli dungun tu!

tapi kalau betul la rosli cakap macam tu dan hambali bela dia, nampak sangat la siapa hambali ni sebenarnya!

dia pun dah banyak mainkan kawan2 dan pergunakan orang lain! aku harap dia baca komen aku ni.

Anonymous said...

rosli memang kaya raya walaupun jadi wakil rakyat sepenggal je...

cekap betul dia ni!

Anonymous said...

hoi!


tak abih lagi ke kisah rosli ni?


dah la tu... takda pekdohnya!

KANEBO said...

ITS TIME FOR UMNO LEADERSHIP TO INVESTIGATE COMPLAINTS LIKE THIS. IGNORING IT WILL LEAD TO THE PARTY BEING MONOPOLISED BY GANGSTERS!

Anonymous said...

apa ke pelik bebenor nama dia ni... matulidi?

hehe


maap yer!

Anonymous said...

actually, all umno division chiefs are rich!

so...?

GOMOK said...

by uttering such words, rosli was insinuating to the party leadership that only those with money can elevate their position in umno. however, it is happening. all members of the supreme council, the ministers, umno state chiefs and their division heads are already rich.

good example, right?

jami'ah hakim said...

begitulsh kata2 seorang yang bodoh sombong, yang pikir dia boleh pegang kuasa selama-lamanya...

agaknya macam tulah pemikiran pucuk kepimpinan umno hari ini, yang menggalakkan orang macam ni dikekalkan sebagai ketua. duit yang banyak boleh beli undi pada pemilihan bahagian....

budak sekolah said...

memang biadap cakap macam tu. apa kata kita tampor je mulut dia sorang sekali!

pondan tua said...

orang macam ni tak kisah nak cakap apa pun.... sebab pucuk pimpinan pun tak kisah nak siasat atau ambil tindakan.

hisham? hmmmm..... nak tergelak aku!

Anonymous said...

sampai bila kita nak berlagak dalam hidup ni?

dah nak mampus esok, baru sedar.

silap2 tak lama lagi lidah dia kena barah!

nur malik said...

jai, ketua bahagian kau, abu seman tu baik sangat ke? macam2 aku dengar pasal dia!

masih di nst said...

aku tengah tunggu apa komen hambali ni. aku rasa dia mesti puji ahmad said dan orang macam rosli ni... maklumlah.... siapa tak kenal hambali ni...

Anonymous said...

dont expect ahmad said to act on this matter. he is the same!

also that hishamuddin hussein!

Anonymous said...

bang, nak beli ayam murah tak?

kat dungun pun ada. tanya dato rosli tu.

half cup said...

boleh dikatakan semua ketua cawangan umno, ketua bahagian, pengerusi badan perhubungan negeri, termasuklah ahli MT dan pucuk pimpinan umno sudah biasa dengan benda macam ni.jangan haraplah mereka akan bertidak. kita ni umpama anjing menyalak bukit je....

ni pulak, letak hisham jaga tganu... lagilah lingkup!

Anonymous said...

tak lama lagi lingkup la umno ni... jadi um-no-more!

tengok je la apa jadi pada pru13 nanti

Shamsul Yunos said...

JOKE OF THE DAY: Haris Ibrahim thinks Pakatan can produce a fair and balanced newspaper....

Read all about it HERE

BTW bro aku nak copy story ni untuk my blog similar vein,, Umno MP/ Reps/ warlords... biadab

Anonymous said...

U,

jangan la marah sangat.... kesian kat orang Umno. dia orang tengah bekerja keras untuk menang balik hati rakyat, tu sebab dia orang buat macam ni.

Masa ada dua tahun aja lagi, dia orang kena kerja keras macam mana nak make sure semua projek kerajaan dapat kat dia orang.

RM 10 will be announced next week -kat Parlimen tadi ramai yang dah start belek list... dah tergambar projek mana nak masuk.

Kita gak macam ni...

JJ

Manyuk said...

Yo Jai, jom gi Reunion. Tinggal berapa hari lagi.

icon said...

harapkan hisham, hisham makan sendiri di terengganu.

akibatnya, terengganu huru-hara!

Anonymous said...

saya sokong kluangman agar tindakan tatatertib diambil ke atas rosli ni. dia dah melampaui batas sebagai manusia!

kelepet said...

pegi jahanam la sama korang. asyik bertelagah je....

umno akan hancur disebabkan korang semua!

baik aku masuk parti komunis je macam ni!

pendeta said...

saya tidak lihat wujudnya perpaduan kukuh di dalam umno lagi, baik di terengganu mahupun di peringkat nasional. kita tidak dapat menyangkal dakwaan sebahagian besar pihak, terutama ahli umno bahwa parti ini hanya boleh dipimpin oleh orang kaya dan mulut biadap saja. rosli sudah menunjukkan contoh yang terbaik dalam hal ini sedangkan pucuk pimpinan hanya berdiam diri. saya juga tidak nampak umno mampu bertahan lama jika penyakit ini dibiarkan berterusan menjelang pilihanraya umum akan datang. saya juga tidak nampak dengan jelas peluang umno untuk meraih banyak kerusi pada pru13...

puyin said...

umno is in disarray but its leadership is ignoring it. people like rosli will lead to more breakups!

Anonymous said...

Rosli Dungun UMNO Chief is 'BIADAP'

A typical majority UMNO divison chief. You name it,

Cos UMNO had become a Sdn Bhd Company.

The Head of UMNO Division is the owner of the company. the members , some are the head BARUAH's, some are the head BALACHI's and those who oppose the head are BARUAH's. Worst, UMNO members with no money are PARIAH's.

COS UMNO LIKE MOST GLC ARE ROTTEN COMPANY

whiteorange