Monday, May 3, 2010

Go on strike, PDRM!

This is my suggestion to IGP Tan Sri Musa Hassan.

Order your men to go on strike for a month, stop patrolling, stop traffic control, no neighbourhood surveilance and stop taking down reports. On top of that, close all police stations, IPPDs, IPKs and Bukit Aman for the same duration.

As an alternative, appoint Lim Kit Siang as the IGP for a month and Yong Teck Lee as his deputy. They may choose other high ranking officials from among their friends and 'chulai' to take over the duty for a month. Let us see if this blubber mouth people can really understand what police works are all about.

Yes, nobody seems to appreciate what the police has done in maintaining public order. I agree with Musa that the public only knows how to lambast at them and never show a simple appreciation over their good job. The police, in the public eyes, is wrong in many directions.

I just want to click on a short logic in the Aminulrasyid Amzah case. A 15-year old is definitely without a driving license. Eluding the police is also an offense. The family who let him drove the car should be blamed and penalised.

In many countries, anyone who flees from the police patrol at 2am will subject himself to suspicion. He might carry guns or drug in the car. He might have just robbed a bank or he might have kidnapped someone for ransom.

So, when the police shoots someone on such suspicion, the whole force is blamed. When a policeman got killed or injured on duty, nobody show sympathy. Are we being fair? And its normal when those who lash out at the police are the ones getting the most protection from the police!

Use your brain laaaaaa!!!!

39 comments:

Anonymous said...

Ask LKS and his DAP guy to be robocop for one state let say Penang and give a try for one month and let see they can handle or not. :p

we know that LKS is Chinese Hero, talk only, so give a try

Cencaluk said...

Aku setuju dengan cadangan kau tu tapi aku harap POLIS hanya akan mengadakan mogok kepada pihak pembangkang.

Jangan buat apa-apa tindakan atas apa sahaja report tak kira apa sahaja kes yang melibatkan pemimpin PAS,PKR dan DAP apa pendapat u all semua yang terlibat dengan pembangkan kita pulaukan.

DISERU SEMUA RAKYAT MALAYSIA MEMULAUKAN PEMBANGKANG.

POLIS DIRAJA MALAYSIA DIHARAP TIDAK MELAYAN KERENAH PEMBANGKANG SELAMA SEBULAN DAN JANGAN DI BANTU MEREKA WALAUPUN MEREKA DIUGUT BUNUH KE DITEMBAK MATI KE ATAU DIROMPAK KITA NYATAKAN SAHAJA KES MEREKA SEBAGAI KES TUTUP

ADA BERANI KE PEMBANGKANG?

CodeNameSomaliPirate said...

Malang bagi kita!. Fikirkan apa yang boleh terjadi andainya didalam kereta yang dilarikan ada bayi atau wanita atau sesiapa sahaja yang dijadikan tebusan oleh penjenayah boleh saja tertembak dengan pistol rambang sang polis

hour glass said...

right bro.

parents who allow their teens to drive cars and bikes should be responsible.

blame themselves first before pointing to the police.

u call this fair?

nani, tawau said...

jai,

we are talking about the 'murder' of a teenage here. the police must be more careful before firing

Anonymous said...

bujai. u and musa are the same!

Anonymous said...

your comment does make sense...

gajahmada said...

jadikan ini satu pengajaran. ibu bapa mesti lebih peka dengan anak2. jangan sesuka hati biarkan anak bawah umur memandu tanpa lesen. mungkin budak tu panik bila polis suruh berhenti, dia pun cabut. nak salahkan polis secara keseluruhannya pun bukan sesuatu yang adil. kita tanya diri sendiri dulu. kenapa biarkan budak 15 tahun pandu kereta. apa dia buat jam 2 pagi walhal anak2 sebaya dia sepatutnya ada di rumah dan sudah tidur. kenapa tuding jari ke arah polis semata-mata? untuk tutup ksilapan sendiri ke? benda sudah berlaku. polis bertindak mengikut apa yang sepatutnya. yang tak patut ialah penjaga anak ini yang membiarkannya berbuat demikian. yang tak patut juga ialah pihak pembangkang yang sengaja ambil kesempatan menangguk di air keruh.

Anonymous said...

Agree with you here. All fingers are pointing at the police but none are pointing at the victim's family for its negligence.

NST reported that Aminulrasyid's family has called for a Royal Commission. Lawyers representing the family are Karpal Singh, N.Surendran and Latheefa Koya, and we know who they are and what they represent.

http://nst.com.my/Current_News/NST/articles/20100503181614/Article/index_html

But didn't Aminulrasyid's mother Norsiah Mohamad said she did not want the issue to be politicized?

The Star reported a press conference with Azamuddin Omar, the victim's friend who was involved in the incident. Azamuddin claimed they were being chased by a group of motorcyclists before the incident. He also alleged that he was assaulted by about five policemen after the incident, and showed bruises resulting from the alleged assault.

http://www.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/5/3/nation/20100503151638&sec=nation

Can you imagine a person who is a party to the incident making a statement while the police investigation is on-going?

And "assault"? By 5 policemen? It's a serious allegation and a heavy word as well. It means physical attack, beating, battering, which can bring serious injuries. But Azamuddin's picture at the press conference shown in The Star report does not show a person who has been beaten and battered by 5 policemen!

This does not mean I do not sympathise with the family for the loss. But enough is enough. Stop politicizing the matter. The victim too is not entirely innocent (no driving license, eluding the police, etc). Let the police do their job. The police force was not born yesterday; it has it own internal mechanism or procedure to deal with its own members who are guilty of misconduct.

Let's hope our PM and the lame-duck Home Minister do not fall into this opposition's trap - again.

bzz said...

Bro,

apa kata kita mintak polis kerja office hour je? 9 to 5. Lagipun, dulu kan dia org mintak SPRM kerja waktu office je. Abg and akak2 polis tu boleh balik umah waktu malam jaga anak bini. Lagi baik... Takyah dia org bersengkang mata utk jaga org yg tak pernah nak rasa bersyukkur nih.

donplaypuks® said...

Bro

Few blame the whole of PDRM for the actions of a few.

In Aminul's case, I concede the police could not have known a teenager was driving the car or that he was unarmed nor of the potential danger they could have been facing. If I were one of the cops that day, I would have been jittery as hell too.!

But on prime time TV tonight, his friend who was with Aminul in the car gave a startling press conference which seriously calls into question the actions of the police and their account of what transpired!!

When incidents such as this happen, all we want is the truth to surface. The Govt, AG and the courts can then determine what action if any, should be taken against the police officers involved.

Society at large too can give their input into how such tragic cases as this can be avoided in future.

But when there is a whiff of cover up we should not condemn the politicians who in many instances are the court of last resort for the Rakyat.

Think how the boy's mother must be feeling when her 14 year-old boy who had his whole life ahead of him, expired just like that!

My personal view is that the police PR was inadequate. Remember that in cases like the Rodney King police beating in the USA, when the blacks felt the court verdict in favour of the police was unjust, they rioted!! That's something we must avoid at all costs.

dpp
we are all of 1 race, the Human Race

Anonymous said...

tolong..tolong..tolong..tolonglah jangan politikkan kes kematian anak saya..tolong yer?anak saya baik orangnya..meskipun dia curi2 keluar pkl 1,2 pagi,bawak kereta tiada lesen,langgar kereta orang,bawak kereta laju2,himpit mat rempit,dia baik orang..Karpal Singh pun baik sebab dia nak wakili kes anak saya..xpe,dalam hal ni Karpal mewakili anak saya sebagai seorang peguan bukan sebagai seorang DAP..hakkkkkk tuihhhhhh..dasar munafik hipokrit..cakap x serupa bikin...tuihhh..tuihhh..tuih...

Anonymous said...

sapa kata rakyat tidak ambil kisah pengorbanan polis ?...sapa kata rakyat tidak peduli terhadap nasib Polis yg terkorban dalam menjalankan tugas ..? Rakyat menghormati dan menyanjung tinggi pengorbanan anggota Polis yang komited didalam menjalan kan tugas sehingga dapat maintain "law and order" . Tapi kini kita bercakap mengenai bunak 15 tahun yg ditembak...apakah Prosedur polis dlm hal ini...? apakah selepas ini sesiapa sahaja yg keluar malam akan disyaki dan berkemungkinan ditembak..?
Jangan lupa juga peranan Ibubapa dalam ...

zane said...

Soalnya ialah mengapa polis itu mengambil tindakan sembrono melepaskan tembakan sehingga menyebabkan kematian? Bukankah polis hanya menembak untuk membunuh ( shoot to kill) bila nyawa mereka terancam? polis boleh menembak jika pemandu itu menembak polis atau tiba-tiba memecut ke arah polis untuk melanggar mereka. Itulah mengancam namanya dan dibenarkan menembak mengenai sasaran, menembak untuk membunuh!

Tetapi dalam kes ini arwah memecut lari, dia lari, dia tidak mengancam! Dan polis telahpun menembak tayar kereta itu,mengapa mereka tidak tunggu saja kereta itu berhenti dek kerosakan tayar yang ditembak itu? Mengapa mengambil keputusan terus menembak kepala adik amunirrashid? Mengapa?!

Inilah persoalannya..alangkah tragisnya kesalahan budak bawah umur yang hanya ingin berseronok dengan memmandu kereta kakak dan menonton bola di skrin besar membawa kepada ajalnya...bayangkan jika budak itu anak anda.

Anonymous said...

Kita tidak boleh menyalahkan polis dalam peristewa ini kerana manalah polis tahu yang mereka kejar tu dua kanak2 bawah umur yang tak sepatutnya memandu diwaktu itu.Lagipun pemandu yang mereka kejar itu tidak mahu berhenti apabila dikejar dan diarah berhenti.Pada polis, apabila seorang pemandu anggan berhenti apabila diarah berbuat demikian mereka itu adalah orang yang bersalah.Pada saat itu polis terpaksa berbuat apa sahaja untuk menangkap mereka yang lari kerana polis masih tak tahu mereka yang lari itu samaada seorang penjanayah ringan atau berat atau hanya seorang budak sekolah yang lari kerana tidak ada lesen memandu.

Kawan Anak Polis

Anonymous said...

siapa yg salah patut dihukum.. kalau polis tu memang salah hukum lah dia..dakwa dia sabitkan dia membunuh.. apa kisah..cuai dalam melakukan tugas dan tak ikut SOP kalau tak ikut..

tetapi jgn bising la tuduh bukan-bukan..pasal polis ada SOP..

kenapa mak bapak arwah dan kawan dia dalam PC tak bagitau yg dia takde lesen dan guna kereta kakak dia?? kalau salah berenti ini kenapa berlaku kejar mengejar sampai 6km??

kalau dalam kejar mengejar tu kereta polis itu terbabas terbalik dan anggota polis itu mati,siapa yg bersalah?? kereta? polis? jalan??

kepada semua org JANGAN JADI BODOH..biar la polis siasat..polis pun tak suka anggota dia jadi jahat pasal rosak imej sepasukan.. polis juga manusia dan takde sebab dia nak saja-saja tembak budak tu pun..

Anonymous said...

How many times did the police shoot at the boy? IF police want to go on strike FINE. Tapi gaji x masok lah, and government has right not to take them back.

JAI you are a BASTARD for trying to blame the 14 year old boys parents for his death.

Yes he rode with out lesen, that is wrong, but that does not mean, he should be shot at. Nowdays, most steets have hidden camera, if you dont know.... that can help track criminals.

This boy was murdered. Fuck you lah Jailani. You want to take money, you take lah, but dont do like this. BASTARD.

Anonymous said...

pihak polis tidak boleh mogok saperti perkerjaan lain...perkerja2 dalam bidang lain senang nak mogok kalau tidak puas hati. pihak polis terikat untuk menjaga keamanan dan keselamatan dalam negeri daripada anasir2 yang mengancam keselamatan dalam negara ini. saperti juga kalau pihak askar yang ditugaskan menjaga keselamatan dan pertahanan dari ancaman dari luar negara. kalau kedua2 organisasi ini boleh mogok sesuka hati, maka kacau bilau dan negara akan berada dalam keadaan anarki. kes ini telah dihebohkan dalam media masa sehingga emosi tak terkawal. biarlah "common sense" dan siasatan rapi dijalankan oleh pihak yang layak menyiasat tanpa banyak kenyataan dalam media. ucapan takziah pada keluarga yang kehilangan anak( Al Fatihah) dan minta pihak polis buat siasatan terperinci segera dan laporkan kepada menteri, di kementerian hal ehwal dalam negeri.

atanjamilselamat said...

I am all for the police and their contributions to this country but I think some of them need in-depth training especially public relation. Many of the policel believe that to enforce the law they have to be hard and stern. No wonder most people hate the police. I like to share my experience participating in a “kawad cam” several years ago. I was forced to participate. (Can they force people to be in the identification parade). Not that I am not willing to help but I told the officer that I’m in a hurry but he simply refused to listen and forcefully told me to go to the balai. And if that is not enongh, while being lined-up and before the actual “criminal placed” in between us in the line-up, came one police officer who passed the following remark .... “ Apa ni .. semuanya macam samseng je!”. Imagine how shock I am. I was forced to participate and this officer suddenly called us “samseng”. I have never done anything against the law and I pay my income tax every year. I work for the government and supported it and this smart alex called me a “samseng”. I don’t deserve this kind of treatment for him! I felt like telling him off but I dare not. After that incident, I am no more comfortable with the police. Of course this does not mean that the entire police force is as such but I think any member of the PDRM should be proffessional and friendly to the rakyat!

Anonymous said...

APA POLIS BUAT SEMUA TAK BETUL...BERI TENTERA AJA KAWALAN SEMUA NI...DULU PKR KATA DEMOTRASI KAT THAILAND AMAN POLIS TENTERA TAK KACAU MCM DI MALAYSIA.. TAPI DA BERAPA RAMAI MATI/CEGERA KENA TEMBAK..SINI POLIS TAK GUNA SENAPANG SURAIKAN PENUNJUK PERASAAN HARAM...KALAU NAK SURUH PKR ATAU PAS GI THAILAND BUAT MCM DI MALAYSIA..TENGOK BALIK DALAM PLASTIK MAYAT MEKA SEMUA TU.. INI SEMUA ANGKARA DOLLAH MEMBERI MUKA KEPADA PEMBANGKANG/KAFIR BERSUARA...KAPAL SINGKI TU KALAU JENAYAH BANYAK BANYAK DIA DAPAT DUIT..SENANG CITE..KALAU KELUARGA MISKIN MINTA MAAF LAH BO LAYAN JIKA ADA MODAL POLITIK MEKA AMBIL KESEMPATAN.. MOGOK AJA POLIS DALAM TEMPUH 1 MINGGU.. TENGOK APA JADI KAT MALAYSIA...RAMAI KAWAN2 POLIS KATA KALAU POLIS KENA TEMBAK ATAU KENA LANGGAR TAK ADA KAPAL SINGKI ATAU NGO DTG MELAWAT BALU POLIS TU.. MEKA KINI DA KECEWA NAK BUAT KEJA.. KEJA PUN HANYA CUKUPKAN MASA AJA...TAHNIHA DOLLAH TUBUHLAH LAGI SURUHJAYA YG MANA TAK ADA APA APA KEJAYAAN PUN HINGG KINI...HAK PENYENAYAH DI BELA..BUDAK 15 TAHUN DA KURANG AJAR TAK HORMAT UNDANG2 BAYANGKAN MAK BAPA SEKRANG..BILA ADA MASALAH DATANG KE BALAI BILA POLIS TAK LEH SELESSAIKAN MASALAH MEKA UMPAT SEPANJANG HAYAT.. DIRI SENDIRI PUN TAK LEH SELESAI POLIS TU APA YG TAHU.. DIA PUN MANUSIA MCM KITA ADA MASALAH SENDIRI JUGAK...

CommonerNinetyNine said...

fair? how dare you expect that from oppo teams and supporters!

you think that's fair they want! you think they are capable of fair?

it has been their strategy from the very beginning.

picture this, when they can get people to take authorities likely, what will they get?

pemberontak lah! what else!

it is like the standard procedure for oppo teams around the world.

when they can't get through to power, bring down the whole country. and from there, they some how believe that they will emerge as winner in the aftermath.

no need to ask lks to be igp, that man doesn't deserve such title. and if you do so, he will turn into something worse than hitler and then you will cry.

just ask that man to send his children or grandchildren to be police (don't dream, they won't want such low paid and dangerous job) and show us and the whole world how fair they can get!

by the way, that man (dictator may be more accurate) can't even be fair in his party, how? fathers and sons teams! i thought that's what he told us and the whole world such thing is called nepotism!

is he suggesting that the entire dap has no other people more capable than that penang clown?

if they can't even do what they preach, they expect people to trust them?

never expect anything from unscrupulous politikus. they have nothing but selfish agenda.

p/s: arrr... sorry, dictator and fair don't mix.

Anonymous said...

aku nak cadangkan kat semua mak bapak letakkan sticker besar2 kat kereta mereka macam ni - Warning, Don't Shoot -Driver Is A Good Boy, Not A Thief Or A Killer. jadi polis dan org ramai tahu pemandunya tu budak2, bukan penjenayah tegar. giler betul org malaysia. anak bawak kete kul 2pagi tanpa lesen tu dikatanya anak baik.... polis yang bekerja jaga keselamatan semua rakyat malaysia jahat... polis kalau dia rompak bank, bunuh org kat rumah sedang tidur lain lah. ini tengah jalan malam2 buta pulak tu.... apa budak tu buat keluar rumah masa tu. nak minum, kat rumah tak ada kopi/teh ke sampai dia perlu bawak kete keluar cari minum... giler.... gomen BN juga yang disalahkan... giler.....

Anonymous said...

[Note: I posted this comment last night but it was not published]

Agree with you here. All fingers are pointing at the police but none are pointing at the victim's family for its negligence.

NST reported that Aminulrasyid's family has called for a Royal Commission. Lawyers representing the family are Karpal Singh, N.Surendran and Latheefa Koya, and we know who they are and what they represent.

http://nst.com.my/Current_News/NST/articles/20100503181614/Article/index_html

But didn't Aminulrasyid's mother Norsiah Mohamad said she did not want the issue to be politicized?

The Star reported a press conference with Azamuddin Omar, the victim's friend who was involved in the incident. Azamuddin claimed they were being chased by a group of motorcyclists before the incident. He also alleged that he was assaulted by about five policemen after the incident, and showed bruises resulting from the alleged assault.

http://www.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/5/3/nation/20100503151638&sec=nation

Can you imagine a person who is a party to the incident making a statement while the police investigation is on-going?

And "assault"? By 5 policemen? It's a serious allegation and a heavy word as well. It means physical attack, beating, battering, which can bring serious injuries. But Azamuddin's picture at the press conference shown in The Star report does not show a person who has been beaten and battered by 5 policemen!

This does not mean I do not sympathise with the family for the loss. But enough is enough. Stop politicizing the matter. The victim too is not entirely innocent (no driving license, eluding the police, etc). Let the police do their job. The police force was not born yesterday; it has it own internal mechanism or procedure to deal with with its own members who are guilty of misconduct.

Let's hope our PM and the lame-duck Home Minister do not fall into this opposition's trap - again.

Anonymous said...

who are you to make this statement? sebelum cakap ape2, cakap pakai fakta..saya sebagai dua pupu arwah, sangat2 terasa.. mak dia mana tau anak dia curi2 keluar.. da nama pun curi2 keluar.. dia anak manja mak dia.. n mak dia did not expect anything like this to happen.. n fikir logik, ayah dia dah lama meninggal.. mak mana yg boleh jaga anak 24 jam sehari tanpa tidor? mak dia juga perlukan rehat..dont blame their parents 100%..

saya faham.. polis tersebut xde niat langsung nak tembak arwah.. cuma tembakannya rambang, lalu terkena pada kepala arwah.. maybe masa dia tembak ke arah tayar kereta arwah, kereta polis termasuk lubang jalan, lalu tembakannye tersasar, terkena kepala arwah.. tetapi, tembakan sebenarnye tidak harus dilepaskan at the first place..

let me give u 5 other ways yg diorg ley buat selain melepaskan tembakan rambang tu,
1) tembak keempat2 tayar - kompem keta akan slow giler..
2) himpit kereta arwah ke tepi tp bukan dengan niat utk terbabaskan arwah
3) langgar belakang kereta arwah supaya kereta arwah bleh berpusing dan berhenti, macam polis2 luar negara buat
4) pasang spike atas jalan (mmg xde buat kat negara kita, but it's an option)
5) kejar je kereta arwah tu.. mmg polis x taw arwah is heading towards his house, tp kereta arwah pakai minyak.. jalan jauh mana sgt la, nanti minyak abis jugak.. kalau ke johor peginya, ke johor la.. asalkan xde nyawa melayang, dan xde risiko dalam melepaskan tembakan

well, ada 5 option, di mana option no 5 adelah yg paling bernas bagi saya..seperti kes2 kejar jenayah selama ni pun, banyak kes yg polis kejar sampai kereta penjenayah itu berhenti atau terbabas.. kemudian penjenayah lari dan polis ramai2 kejar.. kan itu lebih elok.. xde nyawa melayang.. polis dapat mmberkas penjenayah2 itu alive..

lg satu.. kami x salahkan polis 100%..
pada pendapat saya secara individu:
arwah bersalah
1) bawa kereta tanpa lesen
2) tidak mmberhentikan kenderaan bila diarahkan... See More
3) memecut hingga boleh membahayakan nyawa org lain

tetapi jika dihimpunkan kesalahan arwah ni, dia tidak harus ditembak.. ya, saya tahu polis juga tidak berniat langsung utk menembak arwah di kepala.. maybe masa dia menembak tu, kereta polis terlanggar lubang jalan, dan menyebabkan tembakan polis yg pada mulanya disasarkan ke arah tayar, tersasar ke kepala arwah.. saya faham situasi itu. tapi at the first place, polis tu x sepatutnya melepaskan tembakan rambang.. ya, polis boleh melepaskan tembakan pada waktu itu, tetapi bukan rambang, hanya terhad ke 3 arah:
1) keempat2 tayar
2) enjin kenderaan
3) cermin kenderaan dgn niat utk menahan pesalah
namun, ketiga2 ini dihalalkan jika dan hanya jika pesalah tersebut betul2 merbahaya dan dikenalpasti sebagai penjenayah yg dikehendaki.

saya,sebagai dua pupu arwah, bersama2 ahli keluarga arwah tidak menyalahkan keseluruhan institusi polis secara total pun..ramai lagi polis yang baik.. pakcik sy sndiri polis yg baik, tidak tnggalkan solat, dan tidak terima rasuah.. sifatnya mmbuatkan saya masih menghormati isntitusi polis.

Anonymous said...

alahai.. leave komen kene approval plak.. mesti awak x approve komen saya yg panjang lebar tadi kan? xpe lah.. biarlah awak sorang baca.. yang penting, perkara yg nak disampaikan tu, berjaya disampaikan..

Shamsul Yunos said...

Is the police investigation into Aminul Rashid's death hampered by tainted statements?

read all about it at marahku.blogspot.com

Anonymous said...

I disagree the inclusion of Hyperpartisan in police duty but I beg to differ on account of the fact that police hv right to shoot suspects.

Shooting is only applicable when in retaliation.

FM

Anonymous said...

Pity our policemen, no one appreciated what they have done to keep our country in peace and order. Unfair to blame the whole force for what happened. By the way can anyone tell me if you can identified the age of a person driving a car in pursuit... say running at 100 km/h, what more at night? It's simple logic and the police patrol had only seconds to make the decision, to shoot or not? May be LKS and K Singh can..? Please be fair and rational. How many more Royal Commission must be form? It's mere waste of time and public money for a simple case and parental negligence. Why can't the the mother and his family took the blame? Who taught this boy to drive and gave permission driving a car without licence? The mother must be proud saying "Look everybody, my dear boy can already drive a car at 15!"

teja said...

kalau mak ayah concern and betul2 sayang kan anaknya, tentu mereka tak akan biarkan budak tu berkeliaran di luar rumah pada pukul 2 pagi, dah lah tu..tak kisah pulak budak tu amek kunci & drove their car? sayang anak ke tu? atau tak peduli? perkara begini tak akan terjadi kalau ibu bapa bertanggungjawab dan memantau whereabout of their children. lebih2 lagi terhadap anak2 yang masih bersekolah! dalam kejadian malang ini, sedihnya pihak polis yg terlibat, bagaimana agaknya jika anak itu dibunuh penjahat? pastinya polis juga akan dipersalahkan dengan alasan longgarnya rondaan keselamatan...

MAHAGURU58 said...

Assalamualaikum bro.

Care to check out my posting on the same topic here : http://mahaguru58.blogspot.com/2010/05/when-political-buzzards-start.html

rtfgvb766 said...

IS VERY GOOD..............................

Anonymous said...

Someone commented about possibly hostages being shot.
If we look at the realms ofthe possibility, then what if the police got shot if it were an armed criminal behind the wheel?

Lots of people talking cock without knowing the facts of the case.
All they are interested in is to paint the Force as corrupted, oppressive and an agent of the government.

What they really want is to be able to gain power with disruptive and subversive means without being tied by the law.

Toing!

Anonymous said...

nani, tawau

in the dark, driving a runaway car, no one, including the policemen would suspect that it was driven by a baby-faced 15 year-old

why didn't he just stop, his friend said they were out for drinks - liquor??

Shamsul Yunos said...

BREAKING NEWS: Anti KJ can save you from lung problems and other diseases

kita anak melayu said...

GEMPAR!!!! Transkrip perbualan rahsia Anwar dan bomoh Benggali,  Pajan Singh di mahkamah

sila datang ke Melayu Bersatu untuk membaca transkrip penuh

hobin deo said...

nai tawau
kau ni sekolah ke tak. keta tu dipandu laju pukul 2 pagi. ditahan tak nak berenti. manalah nampak gelap-gelap tu, perempuan ke, atuk ke, budak ke, tapi yang tentunya mesti disyaki penjenayah.

kau ingat budak tu first time ke bawak keta. mak dia tak tahu ke. ini keje biasa lah. kalau dia langgar adik kau pagi-pagi buta tu atau anak sapa-sapa sampai mati macamana?

pirahhh! tak nak polis, bawak masuk askar.

Anonymous said...

hai ibu ibu bapak bapak asyik dangdut anak anak buat hal sendiri.mana silap nya yek! Melayu boleh?

anak kecil main api!

Anonymous said...

Not a good idea for LKS and the ruckus bearers to run the police force.

It will be like letting the inmates run the prison. They will shoot every person over the slightest excuse.

See? Even the sand issue whistle blower is being threatened, and that is even before investigations take place.

A GOOD MAN DOES NOTHING.

A GOOD MAN DOES NOTHING.

Anonymous said...

dua pupu arwah mencadangkan agar tembakan disasarkan kepada keempat empat tayar supaya kereta boleh jadi slow giler. Jadi kerajaan kena bekalkan kereta peronda yang dilengkapi peluru berpandu yang dapat mengenai sasaran dengan tepat,jadi tak ada lah berlaku tembakan rambang.