Monday, April 19, 2010

PKR Dr Halili quits, Chandran to pull out

Latest: Hulu Selangor PKR treasury Datuk Dr Halili Rahmat left the party today to join Umno (here). This is yet another blow for Anwar and his PR...


If Independent V S Chandran pulls out of the four-cornered fight for Hulu Selangor Parliamentary seat, the chance for BN to wrest it from PR looks promising. As a former senior MIC divisional member, Chandran could spoil and split the votes for BN's P Kamalanathan.

News are rife that Chandran is pulling out today to throw support for BN. I personally commend his move (if he really withdraws). The Indian community will now see Kamalanathan as the best person to represent them and the constituent at the Dewan Rakyat.

There is a 'little' problem left. From 72 MIC branches in Hulu Selangor, only about 30 have pledged support for BN. However, the move by deputy president G Palanivel to also support Kamalanathan will eventually settle the issue.

Elsewhere, not much 'excitement' was noted after two days of campaigning except for the issue by BN about the Three Anak Ibrahim (namely Anwar Ibrahim, Khalid Ibrahim and Zaid Ibrahim), PAS still using some mosques as ceramah venues and matters pertaining to the incompetency of the PR governments in Selangor, Kedah and Kelantan.

On the Opposition stable, Anwar did give his ceramah via tape recorder. Issues like Apco, his sodomy case, the NEM and others are still their favourites.

Afternoon shower and drizzle which lasted till late evening also dictated the mood of campaign, which is expected to heighten two or three days before polling day on Sunday.

24 comments:

Anonymous said...

Are you being paid Bujai? There is nothing wrong with that, as long as you declare openly that you are being paid, and by whom.

wong said...

money talked.after all where can chandran get another chance like p.i bala just pay la each branch chairman 50k ..all will behaved .this has been old dog tricks ,

siva said...

elok gak dia undur. memang kalah pun, dan dia akan pecahkan undi orang india hulu selangor.

t kasih chandran

Anonymous said...

the other independent also should back off.

let bn and pr play the game

bujai said...

anon 12.45

wanna know who pays me? YOU laaa!!!

toman said...

berapa agaknya si chandran ni disogok sama ada oleh barisan nasional atau pakatan rakyat?

kalau macam ni, lain kali aku pun nak jadi calon bebas kat mana2. lepas tu dapat duit untuk tarik diri

lumayan beb!

koumintang said...

a villain turns hero. each time there's a by-election, some pkr, pas or dap members will quit their respective parties. occasionally, a few opposition right hand men will also leave their parties.

this is the pattern. wonder why must they choose such a timing to decide on leaving their parties. why not other time?

dr halili is one of them who wanted to be seen as a malay hero. and now that he is back with umno, some people may laud his action as timely to boost bn's chance of winning the hulu selangor parliamentary seat.

dont you people out there think it was a coincidence?

Anonymous said...

nothing shocking about dr halili's decision.

he, too is useless to pkr!

cleo said...

bro, aku pelik bila brahim ali pun turut berkempen untuk barisan nasional malam tadi di hulu selangor.

dia ni nak apa sebenarnya? saja nak mengada-ngada ke atau dah buang tebiat nak mampus?

bila orang tanya dia nak masuk umno atau tak, dia cakap tak tapi buat apa bantu kempen bn? mana ada calon bebas buat macam ni? memang dia ni suka bermuka-muka. muka pun dah macam katak dah, sesuai dengan sifat dia

Anonymous said...

ada je by-election, ada la yang kuar parti.

ni semua menangguk di air keruh. halili ni pun bukan berguna sangat kepada pkr. masa dengan umno dulu pun asyik membuncitkan perut sendiri.

sengaja pilih masa ni untuk umum kuar parti.

nak kena carut dia ni!

Anonymous said...

suruh je zaid under diri. offer 10 juta kat dia...

masih di BH said...

jai, hebat kau sebab kau yg mula2 tulis pasal chandran undur diri. mana kau tau? kau ke yg pujuk dia supaya tarik diri?

aku salute kau bro! cekap!

ravi the great said...

i agree with KOUMINTANG. there is a trend actually, to woo opposition members and leaders to leave the party during by-election and at the height of crisis.

who are the people behind this scene?

Anonymous said...

keluarnya dr halili memberi tamparan amat keras kepada pkr, terutamanya anwar kerana mereka sama2 merancang penubuhan parti itu suatu ketika dahulu.

biar apa pun dikatakan mengenai tindakan halili, ia memberi maksud bahawa pkr sebenarnya tidak memperjuangkan sesiapa tetapi hanya memperjuangkan anwar ibrahim

Anonymous said...

HOW MUCH IS HALILI AND CHANDRAN GET, BRO?

U SHOULD KNOW WHAT!

AND HOW MUCH ARE THEY PAYING U?

chua jo lok said...

halili quits, chandran pulls out.

itsa usual thing during all by-election.

whether you are with bn or pr, both are the same!

Anonymous said...

anon 12.45 ni memang sial, kan jai?

apa dia pedulik siapa bayar kau. kau cuma buat keje, buat apa yang patut.

dia ni komunis agaknya

mastana said...

jai, kalau bn kalah, kau nak bagi nama apa pulak?

dulu bukit gampang dan manek terburai... kali ni apa plak? bulu selangor ke?

Anonymous said...

It is getting to be so staid.

Whenever a PKR fella leaves, the "he is paid' caper follows.

But when a BN fella joins the ruckus party, oh, he has changed and his sins have been cleansed.
Clap, clap clap!

A GOOD MAN DOES NOTHING.

Anonymous said...

FO la halili. pkr tak dapat untung pun dari kau selama ni. anwar pun memang dah lama meluat kat hang!

orang lama said...

i dont buy all this nonsense la bro.

chandran hilang deposit rm10,000 sebab tarik diri. takkan dia nak blah macam tu je kalau takda orang yang tawar ganti rugi yang berbaloi jugak.

jangan kata la dia rela hati undur diri. ini politik, politik malaysia yang sentiasa kotor.

samaalah dengan dr halili. dia sengaja pilih hari pilihanraya kecil untuk umum niatnya. sengaja nak jejaskan peluang pakatan rakyat.

saya bukan ahli mana2 parti. saya sudah jadi saksi selama lebih 30 tahun macam mana ahli politik kita bercengkerama, bersandiwara dan bermuka-muka bila tiba saat genting macam ni.

takkanlah halili sanggup dikecam rakan dalam pkr tanpa habuan yang berbaloi jugak!

hentikanlah penipuan politik ni!

lebai judi said...

suruh la si johan tu undur diri jugak, jai.

jangan nanti dia jadi johan yang tewas.

dia buang masa, buang duit, buang maruah je!

Anonymous said...

ni semua dah dijangka.

ada calon bebas, lepas tu calon bebas tarik diri

masa ni jugak ada ahli pembangkang keluar parti

ni orang kanan anwar lak keluar parti

lepas ni mesti ada berita orang bunian jadi pengundi lak.

Anonymous said...

Brother Jai,
Selamat berjuang harap-harap BN bolrh menang atas bantuan saudara dan rakan-rakan. Kini pertandingan du Hulu Selangor adalah satu lawan satu Johan pun dengar-dengar tarik diri petang tadi. Kini BN dan PKR masing-masing mempunyai 50-50 harapan untuk menang. Aku juga tinjau-tinjau perkembangan PRK Hulu Selangor, aku nampak setakat malam ini, PKR mempunyai harapan lebih cerah bebanding BN. Tidak tahu lah pula bila PM turun padang Khamis ini, sausana akan berubah. bagi pengundi tegar tidak akan berbah penderian mereka, tetapi pengundi atas pagar (kira-kira 10,000) orang akan menentukan kemenangan 25 April nanti. daripada pandangan aku and the gang, PKR akan dapat 60 peratus jumlah undi dari Kuala Kubu Baru, 55 peratus dari Hulu Bernam dan 45 peratus dari Batang Kali. Kami jangkakan PKR akan dapat antara 2,500 to 3,200 majority votes (as from tonight). You and BN supporters kena kerja lebih kuat berlipat kali kuat, untuk membawa kamalanathan ke parlimen. Selamat berjuang jumpa kita suatu hari nanti.

ex-wartawan