Friday, February 12, 2010

Zahrain quits PKR


Bayan Baru MP Datuk Seri Zahrain Hashim finally quits PKR, citing his dissappointment over the leadership of Penang Chief Minister Lim Guan Eng. His move is well anticipated as there was no more room for both parties to patch up or even reach a compromise (reports h e r e) The outspoken MP, however says he would remain as an Independent Member of Parliament and does not wish to support other political parties. Zahrain recently blasted Lim, accusing him of being chauvinistic, a dictator and communist-minded, which sparked a row with the Pakatan Rakyat state government and nationwide. Now, how about Kulim Bandar Baru MP, Zulkifli Noordin?

FOOTNOTE: Sudah sampai masanya PKR menimbang semula hubungannya dengan DAP. PAS juga harus berbuat demikian jika ia ingin melihat kesinambungan perjuangan politiknya. Biarkan DAP menjadi pembangkang dalam bentuknya yang tersendiri, sama seperti sebelum PKR dan PAS menyetujui gabungan PR. Anwar harus mengakui bahawa pakatan tiga penjuru ini tidak akan kekal lama. Ia makin bercelaru dan tidak terarah. Kembalilah ke tempat asal masing-masing. Guan Eng juga perlu berikir untuk kembali ke Melaka. Pulau Pinang memerlukan anak watannya sendiri sebagai pemimpin. Kesilapan inilah yang gagal mencerna perubahan di negeri itu. Kit Siang, Karpal Singh dan yang lain-lain harus akur kepada tuntutan rakyat Pulau Pinang dan bukannya memenuhi tuntutan politik peribadi masing-masing.

15 comments:

zakry said...

its a good move, zahrain. at least you are a true melayu!

kalimantan said...

better i zahrain rejoin umno. he can champion the rights of penang malays, just like when he was with umno.

zahrain is actually a wise guy. although he's close to anwar, he got his own stand.

and now that he is disgruntled with pkr leadership, its time to reconsider his position

Anonymous said...

bravo zahrain!

kau memang berani.

guan eng memang diktator dan macam komunis!

Anonymous said...

BALIK MELAKA LA, GUAN ENG! KAU TAK LAYAK ,PIMPIN ORANG PULAU PINANG

seri dewi malam said...

zahrain sudah membuka mata pkr pusat betapa pimpinan guan eng di penang dan anwar di peringkat pusat tidak akan membawa apa kemajuan pun kepada rakyat p pinang, khasnya orang melayu.

melayu p pinang makin tersepit di bawah kerajaan negeri guan eng hinggakan anwar pun tidak mampu atau tak berani campur tangan.

hala tuju orang melayu p pinang menjadi tidak tentu arah sejak dipimpin dap dan pakatan rakyat.

sebelum semuanya terlambat, elok lah pkr dan dap dipisahkan

Anonymous said...

bujai,

kau makin mengada-ngada nampaknya!

saleh putu said...

ni semua permainan politik zahrain je tu. jangan pecaya la.

tak lama lagi dia akan masuk umno semula dan cari jawatan dalam kabinet.

Anonymous said...

you are another idiot, bujai!

man sg pinang said...

abis la pakatan rakyat nampaknya. pi mai, pi mai dok tang tu jugak.

ni pakatan untuk jaga anwar brahim ja, bukan untuk kit siang, nik aziz atau karpal.

KAWAN KOPEK said...

bro, when u were bureau chief in penang, u were so close to zahrain when he heads the ppc.

i think u are still in contact with zahrain.

hang la patut happy dia keluar pkr, boleh join team dia semula.

hang memang ciboi!

beca chulia street said...

ZAHRAIN SUDAH GHOPLAH JINGGA, PASAI TU DIA KELUAQ PKR. DIA PATUT AJAK GUAN ENG BERTUMBUK JA. KITA BUKAK SATU RING UNTUK DEPA. SIAPA MENANG, DIA LA LAYAK JADI KETUA MENTERI PENANG.

line clear said...

suruh guan eng balik melaka. ramai lagi cina penang boleh ganti dia. melayu pun boleh.

susah-susah, kita cari mamak jadi ketua menteri. apa susah.

LINE CLEAR

mutthiah said...

bro.

u better stop writing politics. the last time i visited ur blog ew mnths ago, u were bashing up the govt.

why sudden change?

who's paying u... or next for datukship?

Anonymous said...

hahahaha. aku dah kata dah. pr mesti telokop punya tak lama lagi.

bila zahrain dah keluar, zul nordin akan sure ikut punya.

pastu ramai lagi la....

silap2 anwar pun kuar parti, tubuh parti baru - parti belakang

Anonymous said...

zahrain ta perlu layan lah murshidul am pas punye saranan.
periok hitam nak tuduh belanga hitam.
Ambik kek aja,dan lain kali jangan lantik menantu ,jadi sponsor hj.
ini macam punya nasihat tak perlu lah.
Jadi indie pun bagus jugak.
kalau masuk UMNO, sure nanti Murshidul mesti kate konfom la.
O Zahrain,pinjam bother blogger kate"
bila peluang datang, buka pintu sentiasa, dan bantai kkk lurus rambut sampai akhir hayat,at least PRU yang akan datang.
Buku dah kena ruas.
Jangan buat diam tau.
hjMae Berek 12.