Monday, July 20, 2009

Get rid of that 'sex-like' ads on TV

Dunno! Whether its part of revenue management or cheap thrill, our local TV stations are getting fond of 'filthy-sexy' kind of advertisement.

From 'ubat kuat' for men and women to products to revitalise your 'performance' and smoothen your menstruation, its getting out of control.


Rais Yatim - please check this out and take it to the Cabinet. It doesnt look good. It serves no education purpose either! Even kids as young as 3 years old are now imitating the gimmick 'abang dah balik yang!'... 'saya kat bilik bang!'

You like that, dont you?

I am not a holy person but I do observe what is being feed to kids like these nowadays.

Even our tabloids, in supporting the government's 'war against ah long' still make money from such advertisements. Just take a look at Harian Metro, for instance.

Sooner or later, we wont be surprise to see 'dildos' ads on local TV channels. Yup, it generates income to the operators, of course.

Can we put a check on all this craps? The respective ministry should appoint a special committee to monitor such ads rather than thinking of how much can be reaped.

Unless you already got plan to licence a sex TV...

13 comments:

Non-partisan said...

I was in Indonesia a few years ago and I could vividly recall an ads in one of the country's radio channel. The daughter who had got married a day earlier and appeared to be tired, weary and lifeless the next morning was asked by the mother 'Apa, sakit?' The daughter replied 'Ah, ibu ini.' The ads was obviously promoting a certain kind of tonic to make one revitalised after a 'hard night's work.'

I share you concern. We may be late starters but before further serious damage is inflicted something must be done to avert it.

samson said...

Kopi Power? This is being aired from 9pm daily and also at 4pm. The gay/sex changing genie seems to be offering more than coffee-eh?

hj salam, seremban said...

sdr,
saya setuju sangat dengan saranan sdr agar iklan berbau seks dan lucah ini dihapuskan terus dari kaca tv. ia tidak membawa sebarang mesej berperibadi tinggi kepada rakyat malaysia.

barangan seperti ini harus didedahkan kepada pelanggan melalui cara lain dan bukannya secara iklan yang 'luar biasa' ini.

saya juga setuju agar menteri penerangan, komunikasi dan warisan, datuk rais yatim mengkaji perkara ini dan membawanya ke kabinet agar dibincangkan sebelum keputusan diambil.

tidak rugi jika stesen tv tempatan tidak menyiarkan iklan tidak sihat ini.

Anonymous said...

UBAT KUAT NI MEMANG LAKU TAPI TAK WAJAR DIIKLANKAN DI TELEVISYEN. SAYA SETUJU IA DITARIK BALIK

kudin jambul said...

bujai, kau tau tak berapa banyak hasil yang tv dan harian metro kutip daripada iklan barangan kuat seks dan ah long ni?

macam kau katalah, mungkin tak lama lagi alat seks akan diiklankan di v.

ini tak mustahil. ramai pemimpin kita pun makan ubat kuat jugak....


tak pecaya ke?

agnes said...

i am also against it. it serves no purppose at all. its time for the govt to reconsider its advertising law on radio and tv.

ankuit, sibu said...

i thought nobody would touch on this issue.

glad that u did.

know what my 4-yr old boy does each time he watch such ads? he will show his THING, saying i want that also....!

Anonymous said...

hahahahaha!!! rais yatim pun makan ubat ni jugak kot! sebab tu dia biarkan je iklan mengarut ni kat tv

countess said...

LAUNCH A WAR ON SUCH ADVERTISEMENTS. U BLOGGERS SHOULD LEAD THE WAY

alawiyah, pekan said...

saya sebenarnya malu nak cakap. tapi oleh kerana sdr dah sebut, saya kena cakap la sikit.

saya ada anak 5 orang, semuanya pompuan antara 5 dan 16 tahun. semuanya tahu apa maksud iklan seperti ini.

tapi yang tak baiknya ialah, setiap kali iklan ni disiarkan, yang dah dara akan cakap mengenai khasiatnya pada lelaki.

yang umur 15 pun cakap kalau boifren dia tak pakai ubat tu, dia pun taknak.

moral apa macam ni? apa sebenarnya yang kita nak sampaikan kepada anak2 kita ni?

chase d dragon said...

go bro, go against it.

i dont think they will listen to u..

the govt makes tonnes of money from such ads.

rais yatim? hopeless!

Anonymous said...

OII!!! KASI CAN LA! DIORANG PUN NAK PROMOTE PRODUCT JUGAK! SEBOK JE!

Anonymous said...

yes. the govt must do something about it. not healthy and no moral value either.