Wednesday, August 20, 2008

Congrats, Datuk Chong Wei

Badminton hero Lee Chong Wei will received his RM300,000 for bagging the Olympic silver medal in Beijing recently.

Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak will hand over the cheque to him in Penang later today. He will also receive a pension of RM3,000 per month beginning September.

Another good news for our hero is that, the Penang State Government will confer him with a 'Datukship'.

Wow! He will be second after Datuk Nicol Ann David to receive the honour this year from the Penang Government.

Parents... encourage your kids in sports! Who knows, one of them could be a Datuk at the age of 18!

9 comments:

azlan said...

Datukship? Better hold until age of 35 or 40 and how about Soon Kit and Beng Kiang?

orang cina said...

agree with you that parents should push their children into sports, can make big money!

bujai said...

azlan,

i actually agree with you... and yes, what about out thomas cup winning team headed by misbun in the early 1980s?

bujai said...

sports are turning into business, orang cina.

that's why some parents are really into it, urging their kids to give full swing into at least one sport activity.

Anonymous said...

bro,
i think its too early for chong wei to get his datuk... also nicol.

awarding him with 300k and month pension of 3k is good enough

Anonymous said...

saya tak setuju. apa kriteria pemberian datuk kepada orang tertentu?

adakah dengan satu pencapaian boleh dapat datuk?

Anonymous said...

saya tak faham dengan kriteria pemberian pingat seperti datuk ni.

apa kata kalau ada budak umur 16 tahun dapat pingat emas olimpik pada masa depan... boleh dapat datuk atau tan sri terus ke?

Anonymous said...

datukship ni dah macam takda nilai dah... semua orang boleh dapat.

ada yang kata sapa2 ada 200k pun boleh beli pingat ni dari negeri tertentu.

silap2, tukang urut pun bole dapat datuk, beb!

rizal hashim said...

Ini sebenarnya permainan populis Kerajaan Pulau Pinang pimpinan Guan Eng.

Depa kata kalau Malik Mydin berenang across the English channel dapat Datuk, Azhar Mansor belayar seluruh dunia dapat datuk, Sharifah mazlina pi antartika ka mana ka dapat datuk, bagi lah kat Nicol dan Chong Wei.

Dalam blog dan kolum saya di Kosmo pun saya tentang dan perli depa ni...

Bagi saya, nak bagi bagi dulu kat mak bapak Nicol yang lahir dan besarkan dia dan beri dia semangat serta bimbingan.

Chong Wei pulak dapat datuk pasal menang pingat perak!

Kerajaan Pulau Pinang konon kutuk Kerajaan BN bagi datuk sana sini, depa pun apa kurangnya...

satu lagi, bujai misbun tak pernah menang thomas cup, yang menang team 1992, rashid sidek, foo kok keong, kwan yoke meng, razif-jalani sidek, cheah soon kit-soo beng kiang, wong apa tah reserve player tu...

lagipula misbun dah dapat datuk dari melaka ok la tu,