Thursday, June 5, 2008

LU CAKAP APA, SHAHRIR?!


What rubbish did Domestic Trade and Consumer Affairs Minister, Datuk Shahrir Samad say on TV3 last nite that the hike in fuel prices will not necessarily push up prices of other goods.

Tarak sekolah ka apa? Can he guarantee that a lorry ferrying vegetables from Cameron Highlands to Kuala Lumpur will not impose extra charges to wholesalers in Pudu market, for instance.... and this wholesalers will sell their products to the retailers at the same price?

Use your common sense la, Shahrir. You are a well-educated person. Dont act stupid just because Pak Lah made you a minister and you have to nod or say 'yes' to everything he says.

When you were a laundryman, how many times that you DID NOT hike up your charges on customers each time when there was a hike in fuel price?

The rakyat is not that BODOH anymore, Datuk. Since this is not the first time that the government announced such a price hike, they are well aware of the consequences. In other words, they have learnt a lot from such announcements.

To say that other consumer items will not be affected - just because some get government subsidies - is totally rubbish.

What about the cost of transportation, oil-based manufacturing and other services? And what about the new electricity tariff?

Apa la lu!!!!

5 comments:

Anonymous said...

bro jai,
u jangan emotional sangat. janganlah marah dia kerana dia tu macam burung belatok sahaja - tukang angguk. kalau tak angguk nanti kena buang dari jawatan menteri. u boleh kayuh basikal ka beli kereta lembu ka kalau tak mahu belanja beli minyak petrol.

I'm Choonie. said...

I watched it too. I agreed with you. Shahrir was talking cock to himself. He was just going around the bush. Bullshitting, to be exact.

Jeffry said...

Bro,
Betul sangat apa yang you cakap. Semua barang dah naik dah, gaji je yang tak naik-naik.Hidup makin lama rasa makin tertekan. Lepas nie, banyaklah rakyat yang sakit jiwa.

lamandau said...

Hari ini, 15 Jun 08, Shahrir cakap , pembayaran rebat rm650 merupakan tindakan terbaik kerajaan dalam menangi masalah subsidi. Kalau ahli kabinet anguk2,geleng2, sudah pasti ianya suatu percakapan yang amat memalukan. Tidak kah beliau sedar bahawa berapa kah jumalah bayaran rebat dalam satu tahun memandangkan kurang lebih 12.5 kenderaan yang berdaftar ujud! Sekurang2nya RM6.5 b akan dibelanjakan. Kalau 6.5b di jadikan subsidi minyak , 23 juta umat Malaysia mendapat munafaat!! Saya amat mempercayai bahawa Shahrir tidak membuat kajian terperinci tentang implikasi kenaikan 41% harga minyak keatas rakyat. RM 650 akan hanya memberi kesan sementara kepada pemilik kenderaan, bagaimana rakyat dibandar, luarbandar dan desa hendak menangi kesan sampingan kenaikan harga minyak? Saya ingat Shahrir seoranga yang bijak dan telaus, rupa2nya pak turut juga!!!!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

Pak Lah jugak yang pandai sebab masa naik 30 sen dulu, najib jadi pak turut dia merapu kat tv and now it is shahrir samad...najib kata kat paklah, bagi kat orang lainlah pulak...itu yang shahrir amad kena tu